Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nikdo nedělá nic

2.  Nikdo nedělá nic

Díky facebooku je všechna společnost informována, že nikdo z politiků na děčínské radnici nic nedělá, že se pokazilo a zničilo vše, co se dalo a vůbec nikdo ničemu nerozumí. Pracují pouze pro sebe, kradou, nahrávají si zakázky. A pod jejich vedením úředníci zvlčili ještš víc. A zároveň – jaká to náhoda - je mezi uživateli sociálních sítí mnoho odborníku, kteří přesně vědí, jak to či ono udělat. Jenže zrovna nějak nemají chuť ani čas. Neví, kudy se jde na magistrát a jak se s tím nebo oním politikem setkat a poradit mu..

Já mám pocit, že školy a školky fungují, silnice jsou slušné, osvětlené a když je třeba očištěné od sněhu, chodníky se opravují, máme kam vozit odpad a také jej tam vozíme, středisko městských služeb více než kdy jindy udržuje čistotu, majetek města se rekonstrukcí, máme kino, máme divadlo, máme se kam chodit koupat, bavit se, sportovat, spravujeme byty pro seniory. Máme funkční městskou policii, stále vzrůstající počet příchozích turistů, vzkvétající zámek, ZOO… Mohl bych popsat 4 a možná 40 stran tím, co vše máme a o co se někdo musí starat.

Jistěže vše je logický výdobytek doby a třeba i povinností, ale myslíte, že by bez práce politiků (a je úplně jedno, jakou kdo stranu zastupuje), bez obrovské podpory a tisíců hodin mravenčí práce úředníků, dobrovolníků v různých komisích, pracovních skupinách, bez podpory kraje a státu ty věci fungovaly samy?

Řekněte mi, prosím, kde je ten mimozemský všemocný kompjůtr, který „nějak“ sám zajišťuje chod toho, co jsem uvedl (a ještě zdaleka neuvedl) - přes veškerou snahu vše brzdit, kazit, ničit těch, které jsem také zmínil?

Vážně si někdo myslí, že vše funguje jaksi samo? Že se to jednou nastartuje a už to navěky frčí?