Jdi na obsah Jdi na menu
 


Migrace

Jaroslav Hrouda – Migrace

Reaguji na velmi citlivou otázku, která je mi často pokládána. Jde o věc, která zajímá snad každého občana a médii či některými nekorektními politiky je často zneužívána a záměrně překrucována. Je to téma migrace a Děčína se ta otázka týká m.j. díky Českou televizí nesprávně zformulované informace  o postoji současného vedení našeho města k otázce přijímání migrantů. Sdělím za sebe svůj názor:

Cítím potřebu se postarat především o naše občany. Naše město má mnoho seniorů, kteří pracovali celý život, vychovávali děti, platili daně. Máme mnoho postižených dětí, týraných dětí, sirotků, slušných rodin s nízkou sociální úrovní…. Mohl bych vyjmenovat z řad dětí i dospělých mnoho těch, kteří si zaslouží naši pozornost a pomoc... TI JSOU MOJE PRIORITA - ti jsou na začátku mé odpovědi na event. příchozí imigranty.  Respektuji, že se může kdokoli rozhodnout a ze svých osobních zdaněných peněz podporovat kohokoli konkrétního či imaginárního prostřednictvím nějaké „ne – ziskové(?)“ organizace. Nechť tak činí. Jen nechápu, že si nejprve nevšímá našich blízkých potřebných. Pokud se já rozhodnu někoho podpořit, tak našeho seniora, naše nemocné dítě apod. Rozhodně v tomto okamžiku nebudu přemýšlet nad podporou například ohroženého tygra v Malajsii.

A koneckonců - i doma máme mnoho „vlastních ekonomických migrantů" přicházejících s vidinou bezstarostného života na úkor společnosti. Přeji si město, které bude pro takové osoby nepřívětivé a prostředky na ně vynakládané bych chtěl věnovat těm výše jmenovaným, kteří jsou začátkem mé úvahy o pomoci bližnímu. Chci to co každý z Vás, chci, aby Děčín byl přívětivé město JEN pro slušné lidi. TO JE MOJE  PRIORITA.